Kolesarska akademija

vključuje:

 • Načrt treninga

  Nadaljevalni načrt kolesarskega treninga za 6 tednov! Vključuje kolesarske treninge in vadbo moči. Integracija s TrainingPeaks!

 • Video treningi

  Vsak teden opraviš 2 strukturirana video treninga s trenerji. Do njih lahko dostopaš kadarkoli in na vsaki napravi!

 • Trenerjev nasvet

  Vsak teden ti v video obliki predstavim temo iz načrtovanja treninga. Tako te oborožim z znanjem, da postaneš sam svoj trener!

 • Kolesarska veščina

  V akademiji te naučim 6 spretnosti, ki jih vsak kolesar enostavno mora obvladati! Od menjave zračnice do vožnje v "grupi".

 • Webinar s trenerji

  Webinar v živo, kjer povzamemo vsebino Kolesarske akademije in odgovarjamo na tvoja vprašanja.

 • Virtualni treningi

  Interaktivno kolesarsko druženje vsako sredo ob 18h s prenosom na YouTube in ZWIFT.

 • Zaprta skupina

  Dobiš dostop do zaprte skupine, kjer svetujemo trenerji glede vseh vprašanj vezanih na kolesarstvo in trening.

Za samo 49€

6 tedenski program treninga in vse dodatne vsebine?!

Ocene udeležencev

Kolesarske akademije:

5 star rating

Super motivacija za zimske dni in uporabne informacije

Simon Permozer

5 star rating

Super in koristno. Bo pa potrebno natrenirati svojo “črpa...

Borut Filipič

5 star rating

super

branko bahor

5 star rating

Super samo tako naprej

Robert čerpnjak

Kdo vodi Kolesarsko akademijo?

Smo izkušeni trenerji in strastni kolesarji!

Glavni trener

Aleksej Dolinšek

Kolo me je spremljalo vse od otroških let. Po študiju na Fakulteti za šport in lastnih kolesarskih projektih, sem se usmeril v treiranje. Ponosen sem na paraolimpijske igre v Riu de Janeiru, ki sem se jih udeležil kot trener slovenske reprezentance. 21-dnevni izziv sem ustvaril zato, ker ti želim približati kolesarstvo. Akademija pa je nadaljevalni program, ki bo zadovoljil tudi izkušene rekreativce!

Kolesarka

Ema Štrancar

Sem bivša tekmovalka v cestnem kolesarstvu in študentka zdravstva. Moja kolesarska zgodba se je začela, ko sem si v najstniških letih namesto skuterja kupila specjalko... Z Aleksejem sva virtualne treninge že vodila v spomladanskem času. Veselim se in že komaj čakam, da bomo lahko spet skupaj vrteli pedala.

trener in triatlonec

Tine Lavrenčič

Po izobrazbi sem profesor športne vzgoje. Moj največji uspeh je zmaga na svetovnem prvenstvu v dolgem triatlonu. S tabo bom delil majhne skrivnosti iz mojih treningov in tudi kakšno zanimivo izkušnjo. Pridruži se mi!

6 tedenski intenzivni kolesarski program,

v katerem spoznaš trike najboljših!

Kako trenirati? Kako načrtovati trening? Kako je s prehrano? Kaj narediti, ko poči zračnica sredi treninga... kaj pa, ko nagaja menjalnik? Kaj je pravi položaj na kolesu, kako se lotiti dirkanja, kdaj zaviramo optimalno, kako zavijaš kot profesionalci? Katera oprema je pomembna, zakaj bike-fitting? To je le nekaj vsebin iz Kolesarske akademije. Težko, da vse to že veš in tudi uporabljaš pri svojem treningu! Moj cilj je, da dvigneš nivo razumevanja in kolesarjenja višje. Tako v čudovitem kolesarskem športu še bolj uživaš in lažje dosežeš cilje, ki so ti v življenju zares pomembni!

Pogosta vprašanja:

Vse, kar morate vedeti, preden začnete!

 • Zakaj kolesarska akademija?

  Kolesarska akademija je logično nadaljevanje 21-dnevnega kolesarskega izziva. Ponuja ti napredne treninge in poglobljena znanja s področja kolesarstva. On-line oblika omogoča, da vadiš kadarkoli želiš in spoznaš moj osebni pristop pri treningu.

 • Komu je namenjena Kolesarska akademija?

  Kolesarkam in kolesarjem, ki že imajo nekaj "kilometrine" ali so opravili 21-dnevni kolesarski izziv. Gre za treninge, ki so napornejši, vsebine pa bolj strokovne. Če si šele na začetku kolesarske "kariere", ti priporočam pred akademijo 21-dnevni kolesarski izziv.

 • Kakšno opremo potrebujem?

  Samo da se vrti! Lahko je to sobno kolo, spinner, običajno kolo na trenažerju… najboljšo izkušnjo pa zagotovo ponuja “pametni trenažer”, ki tudi simulira vzpone in spuste. Tako postane sobno kolesarjenje mnogo bolj zanimivo. Čeprav bo veliko udeležencev izziva uporabljalo ZWIFT, ni potrebno, da to uporabljaš tudi ti! Naj bodo virtualne kolesarske rešitve le “češnjica na torti”. Bistvo – vsebino in navodila- pa ti bo zagotovila naša ekipa.

 • Ali moram biti v dobri kondiciji?

  Vadba bo trajala med 45 in 250 minut na dan. Zato bo primerna, če ti redna vadba vsaj 3-5x tedensko ni tuja.

 • Kaj vsebuje program in kakšna je cena?

  Vsak teden prejmeš program treninga ali zanimivo kolesarsko vsebino v svoj uporabniški račun. Vsak teden te čakata tudi 2 vodena video kolesarski trening s članom naše ekipe ter 1 skupna vožnja na virtualni platformi (ZWIFT + YouTube). Dobiš še natančno vadbo moči za kolesarje ter tedenski trenerjev nasvet in kolesarsko veščino. Ob koncu akademije te povabimo na webinar v živo, kjer se lahko pogovoriš s trenerji in vprašaš vse, na kar si naletel med 6 tedenskim programom! Cena celotnega paketa ja le 49€!

 • Imam v Kolesarski akademiji možnost komunikacije s trenerjem?

  Da!! Na voljo ti je zaprta skupina, do katere dostopaš preko svoje nadzorne plošče. V njej ti trenerji (in tudi ostali udeleženci) pomagajo pri vprašanjih, na katere naletiš med treningi.

 • Kako dostopam do svojih treningov?

  Vsi treningi so ti dostopni na tej spletni strani. Po registraciji se kadarkoli vpišeš v svoj uporabniški račun z gumbom "Prijava". Do treningov in drugih vsebin imaš dostop preko računalnika, tablice ali mobilnega telefona. V Akademiji ti ponujam tudi možnost uporabe naprednega programa TrainingPeaks, kjer imaš načrt treninga ter neposredno povezavo z obstoječimi programi Garmin / Wahoo / POLAR itd.

 • Kakšne so možnosti plačila?

  Plačilo je možno z večino plačilnih in kreditnih kartic ter PayPal-om. 100% varno spletno plačilo je zagotovljeno. Plačilo preko TRR / predračuna je mogoče, kontaktiraj me na info@aleksejdolinsek.com Kolesarsko akademijo lahko podariš prijateljem v obliki darilnega bona!!

Watch Intro Video

Zdaj je idealen čas

da nekaj narediš glede svojega kolesarjenja!

Na internetu je polno informacij o treningu in kolesarstvu. Vsi pa imamo premalo časa! Zato sem v Kolesarsko akademijo vključil tisto, kar je bistveno, da začneš trenirati "pametneje"!

Kaj kolesarji pravijo o Kolesarski akademiji?

Ni mi žal!

Simon Novak

Ko sem začel 21 dnevni kolesarski izziv, si nisem najbolj predstavljal, za kaj gre. Potem pa sem spoznal osnove treninga in predvsem - svoje lastne napake, ki sem jih zadnja leta počel. Napredka ni bilo in vedno bolj sem se počutil utrujenega. Že v izzivu je bilo zame veliko novega, zato sem se odločil še za Kolesarsko akademijo. Odlično nadaljevanje, enostavno predstavljene komplicirane stvari glede treninga, prehrane, vzdrževanja kolesa... super! Priporočam vsakemu, ki si želi bolj pravilno kolesariti in doseči osebni napredek. Pa ni važno ali ima kakšne tekmovalne ambicije ali želi kolesariti le za dobro počutje! Hvala Aleksej!!