Kolesarska akademija

vključuje:

 • Načrt treninga

  Nadaljevalni načrt kolesarskega treninga za 6 tednov! Vključuje kolesarske treninge in vadbo moči. Integracija s TrainingPeaks!

 • Video treningi

  Vsak teden opraviš 2 strukturirana video treninga s trenerji. Do njih lahko dostopaš kadarkoli in na vsaki napravi!

 • Trenerjev nasvet

  Vsak teden ti v video obliki predstavim temo iz načrtovanja treninga. Tako te oborožim z znanjem, da postaneš sam svoj trener!

 • Kolesarska veščina

  V akademiji te naučim 6 spretnosti, ki jih vsak kolesar enostavno mora obvladati! Od menjave zračnice do vožnje v "grupi".

 • Webinar s trenerji

  Posnetek webinarja, kjer povzamemo vsebino Kolesarske akademije.

 • Virtualni treningi

  Interaktivno kolesarsko druženje v času akademije vsak torek ob 18h (ZWIFT in video prenos).

 • Zaprta skupina

  Dobiš dostop do zaprte skupine, kjer svetujemo trenerji glede vseh vprašanj vezanih na kolesarstvo in trening.

Za samo 49€

6 tedenski program treninga in vse dodatne vsebine?!

Mnenja udeležencev programov:

Popolnoma drugačen nivo!

Miha Kofjač

Indoor kolesarjenje sem sicer prakticiral že pred trenutno korona situacijo in vsemi omejitvami, ki so nas prikovali na domačo ulico. Takrat mi je bil tak način treninga predvsem zanimiv s stališča bolj kontroliranega/natančnega izvajanja treninga. Aleksejevi on-line programi pa so indoor kolesarjenje postavili na popolnoma drugačen nivo! Tak način treninga je ne glede na tvojo predhodno formo, znanje, izkušnje in konec koncev tudi opremo, zelo učinkovit način vadbe. Je zelo časovno učinkovit program. Ne samo, da sem nadgradil svojo kolesarsko formo, njegova srečanja so postala zabavna kolesarska druženja. Aleksej je zagotovo pionir nove dobe načina kolesarske vadbe, ki ga mojstrsko obvladuje ravno zaradi njegovega širokega strokovnega znanja, izkušenj in poznavanja kolesarstva. Priporočam!!

Opažam drastično razliko!

Tilen Colja

Kot dolgoletni rekreativni kolesar sem prišel do spoznanja, da želim svoje izkušnje in kilometre nadgraditi in podkrepiti še s strokovnim specializiranim kolesarskim vodenjem. Ker se tudi sam ukvarjam z osebnim trenerstvom in sem tudi izkušen strokovni delavec na področju športne rehabilitacije in ortopedije, se mi je zdel koncept 21 dnevnega Aleksejevega izziva po njegovi predstavitvi, primeren zame. Pri samem programu 21 dnevnem izzivu me je najbolj pritegnilo to, da Aleksej uporablja zelo strokoven in sistematičen pristop, ki je hkrati lahko razumljiv. Tudi sam pri svojem delu uporabljam podoben pristop. Ob tem naj omenim, da je Aleksej tudi izjemen motivator! Sodelovanje pri izzivu priporočam vsakemu, ki bi se želel resneje ukvarjati s kolesarskimi treningi, mislim da je Aleksej za to res pravi naslov, saj te vodi s svojimi programi kot so 21 dnevni izziv in nadaljevalni del- Akademija, na pravilen in strokoven način. Zdaj ko imam za seboj že celotni 21 dnevni izziv, opažam drastično razliko v moči in vzdržjivosti, zato ga z veseljem priporočam tudi drugim.

Kolesarjenje za vsakogar!

Peter Mihelič

Nisem ravno strasten športnik, želim pa si rednega gibanja. Imam tudi kakšen kilogram več kot je potrebno in nisem več najmlajši vendar se v svoji koži odlično počutim. Za vzdrževanje zimske kondicije sem si omislil sobno kolo in začel iskati načine kako bi si vadbo naredil bolj zanimivo. Pozno jeseni sem naletel na Kolesarski izziv, ki me je navdušil. Vaba je bila zelo raznovrstna, odlično pripravljena in strokovna. Prav zato sem se odločil nadaljevati trening na Kolesarski Akademiji. Vse kar smo doživeli tam je v nadaljevanju še bolje. Od začetnega testiranja pripravljenosti, planiranja aktivnosti preko ustreznega orodja, do različnih treningov in trenerjev. Ne manjkajo tudi treningi moči in dnevi počitka, ki jih Aleksej izkoristi za razlago nekaj praktičnih nasvetov povezanih s pripravo kolesa, vožnjo ali pa treningom. Tedensko se virtualno srečamo na Zwiftu ali RGT, kjer skupaj kolesarimo. Zraven Aleksej obdela tudi nekaj aktualnih tem v prenosu, ki ga prek YouTube oddaja v živo. Trening večino oddelam zvečer, ko gredo otroci spat, seveda pa se ga lotiš lahko kadarkoli ti to dopušča čas. Treningi so odlično odmerjeni in po njih se počutim odlično. Če pa te kaj dodatno zanima pa to vprašaš na zaprtem forumu ali pa direktno vprašaš za nasvet trenerja.

Trening me je navdušil!

Tadeja Kofjač

S cestnim kolesarjenjem se ukvarjam približno 3 leta, v Aleksejevih treningih pa sodelujem kakšno leto. Prej se z indoor kolesarskimi treningi še nisem srečala, tako da je bil to zame povsem nov, tuj, svet, zdaj pa brez tega praktično ne zdržim. V tej vrsti treninga me je navdušila predvsem struktura. Aktivnost na treningu se prilagaja glede na to, ali je fokus današnje vadbe npr. na moči ali vzdržljivosti ali tehniki, ipd.. V vsaki fazi je odmerjeno, koliko je zmerne in koliko intenzivne vadbe ter koliko počitka. Število in dolžine intervalov se s časom stopnjujejo, vse pa sledi tvojemu napredku. Treningi so običajno dolgi okoli ene ure in so prav zaradi strukture izjemno časovno učinkoviti. Da so ti treningi dolgočasni je le neposrečen mit nekoga, ki takega treninga še ni preizkusil. Ura mine kot bi mignil prav zaradi dinamike v strukturi. Da ne govorim o koristnosti in praktičnosti takega treninga v slabem vremenu, zimski sezoni ali pa v prezaposlenih delavnikih, ko ne najdeš časa za outdoor izvedbe. Meni to predstavlja povsem kondicijsko in tehnično dovršen trening, napredek in zadovoljstvo pa sta izjemna. Aleksej kot trener in izvajalec vadbe pa je izredno strokoven, pedagoški, dostopen, potrpežljiv in povrhu še duhovit 😊 Aleksej, hvala za odprta vrata v nov kolesarski svet.

Ni mi žal!

Simon Novak

Ko sem začel 21 dnevni kolesarski izziv, si nisem najbolj predstavljal, za kaj gre. Potem pa sem spoznal osnove treninga in predvsem - svoje lastne napake, ki sem jih zadnja leta počel. Napredka ni bilo in vedno bolj sem se počutil utrujenega. Že v izzivu je bilo zame veliko novega, zato sem se odločil še za Kolesarsko akademijo. Odlično nadaljevanje, enostavno predstavljene komplicirane stvari glede treninga, prehrane, vzdrževanja kolesa... super! Priporočam vsakemu rekreativcu, tudi tistemu, ki že misli "da veliko ve". Čaka vas presenečenje! Sploh ni važno ali imate kakšne tekmovalne ambicije ali želite kolesariti le za dobro počutje! Za vsakogar se nekaj najde in zdi se mi super, da obstaja tak on-line kolesarski tečaj v slovenskem jeziku! Kapo dol in le tako naprej... Kot pravi Aleksej - se vidimo na kolesu...

Kdo vodi Kolesarsko akademijo?

Smo izkušeni trenerji in strastni kolesarji!

Glavni trener Aleksej Dolinšek

Kolo me je spremljalo vse od otroških let. Po študiju na Fakulteti za šport in lastnih kolesarskih projektih, sem se usmeril v treiranje. Ponosen sem na paraolimpijske igre v Riu de Janeiru, ki sem se jih udeležil kot trener slovenske reprezentance. 21-dnevni izziv sem ustvaril zato, ker ti želim približati kolesarstvo. Akademija pa je nadaljevalni program, ki bo zadovoljil tudi izkušene rekreativce!

Kolesarka Ema Štrancar

Sem bivša tekmovalka v cestnem kolesarstvu in študentka zdravstva. Moja kolesarska zgodba se je začela, ko sem si v najstniških letih namesto skuterja kupila specjalko... Z Aleksejem sva virtualne treninge že vodila v spomladanskem času. Veselim se in že komaj čakam, da bomo lahko spet skupaj vrteli pedala.

trener in triatlonec Tine Lavrenčič

Po izobrazbi sem profesor športne vzgoje. Moj največji uspeh je zmaga na svetovnem prvenstvu v dolgem triatlonu. S tabo bom delil majhne skrivnosti iz mojih treningov in tudi kakšno zanimivo izkušnjo. Pridruži se mi!

6 tedenski intenzivni kolesarski program,

v katerem spoznaš trike najboljših!

Kako trenirati? Kako načrtovati trening? Kako je s prehrano? Kaj narediti, ko poči zračnica sredi treninga... kaj pa, ko nagaja menjalnik? Kaj je pravi položaj na kolesu, kako se lotiti dirkanja, kdaj zaviramo optimalno, kako zavijaš kot profesionalci? Katera oprema je pomembna, zakaj bike-fitting? To je le nekaj vsebin iz Kolesarske akademije. Težko, da vse to že veš in tudi uporabljaš pri svojem treningu! Moj cilj je, da dvigneš nivo razumevanja in kolesarjenja višje. Tako v čudovitem kolesarskem športu še bolj uživaš in lažje dosežeš cilje, ki so ti v življenju zares pomembni!

Pogosta vprašanja:

Vse, kar morate vedeti, preden začnete!

 • Zakaj kolesarska akademija?

  Kolesarska akademija je logično nadaljevanje 21-dnevnega kolesarskega izziva. Ponuja ti napredne treninge in poglobljena znanja s področja kolesarstva. On-line oblika omogoča, da vadiš kadarkoli želiš in spoznaš moj osebni pristop pri treningu.

 • Komu je namenjena Kolesarska akademija?

  Kolesarkam in kolesarjem, ki že imajo nekaj "kilometrine" ali so opravili 21-dnevni kolesarski izziv. Gre za treninge, ki so napornejši, vsebine pa bolj strokovne. Če si šele na začetku kolesarske "kariere", ti priporočam pred akademijo 21-dnevni kolesarski izziv.

 • Kakšno opremo potrebujem?

  Samo da se vrti! Lahko je to sobno kolo, spinner, običajno kolo na trenažerju… najboljšo izkušnjo pa zagotovo ponuja “pametni trenažer”, ki tudi simulira vzpone in spuste. Tako postane sobno kolesarjenje mnogo bolj zanimivo. Čeprav bo veliko udeležencev izziva uporabljalo ZWIFT, ni potrebno, da to uporabljaš tudi ti! Naj bodo virtualne kolesarske rešitve le “češnjica na torti”. Bistvo – vsebino in navodila- pa ti bo zagotovila naša ekipa.

 • Ali moram biti v dobri kondiciji?

  Vadba bo trajala med 45 in 250 minut na dan. Zato bo primerna, če ti redna vadba vsaj 3-5x tedensko ni tuja.

 • Kaj vsebuje program in kakšna je cena?

  Vsak teden prejmeš program treninga ali zanimivo kolesarsko vsebino v svoj uporabniški račun. Vsak teden te čakata tudi 2 vodena video kolesarski trening s članom naše ekipe ter 1 skupna vožnja na virtualni platformi (ZWIFT). Dobiš še natančno vadbo moči za kolesarje ter tedenski trenerjev nasvet in kolesarsko veščino. Ob koncu akademije v webinarju s trenerji povzamemo bistvo 6 tedenskega programa! Cena celotnega paketa ja le 49€!

 • Imam v Kolesarski akademiji možnost komunikacije s trenerjem?

  Da!! Na voljo ti je zaprta skupina, do katere dostopaš preko svoje nadzorne plošče. V njej ti trenerji (in tudi ostali udeleženci) pomagajo pri vprašanjih, na katere naletiš med treningi.

 • Kako dostopam do svojih treningov?

  Vsi treningi so ti dostopni na tej spletni strani. Po registraciji se kadarkoli vpišeš v svoj uporabniški račun z gumbom "Prijava". Do treningov in drugih vsebin imaš dostop preko računalnika, tablice ali mobilnega telefona. V Akademiji ti ponujam tudi možnost uporabe naprednega programa TrainingPeaks, kjer imaš načrt treninga ter neposredno povezavo z obstoječimi programi Garmin / Wahoo / POLAR itd.

 • Kakšne so možnosti plačila?

  Plačilo je možno z večino plačilnih in kreditnih kartic ter PayPal-om. 100% varno spletno plačilo je zagotovljeno. Kolesarsko akademijo lahko podariš prijateljem v obliki darilnega bona!! Kontaktiraj me na: [email protected]

Watch Intro Video

Ocene udeležencev

Kolesarske akademije:

5 ocena z zvezdicami

Odlično za zimske dni!

Simon Permozer

In uporabne informacije! Super motivacija, strukturirani treningi, izveš veliko uporabnih napotkov

In uporabne informacije! Super motivacija, strukturirani treningi, izveš veliko uporabnih napotkov

Preberi manj
5 ocena z zvezdicami

Super in koristno!

Borut Filipič

Bo pa potrebno natrenirati svojo “črpalko” . 😀

Bo pa potrebno natrenirati svojo “črpalko” . 😀

Preberi manj
5 ocena z zvezdicami

super

branko bahor

5 ocena z zvezdicami

Bila je super zanimivi programi in marsikaj dobro razjasn...

Robert čerpnjak

Zdaj je idealen čas

da nekaj narediš glede svojega kolesarjenja!

Na internetu je polno informacij o treningu in kolesarstvu. Vsi pa imamo premalo časa! Zato sem v Kolesarsko akademijo vključil tisto, kar je bistveno, da začneš trenirati "pametneje"!